string(647) ""
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή συμμετέχει στη DEFEA – Defea
6-8 MAY 2025 | METROPOLITAN EXPO - ATHENS, GREECE
ΑΡΧΙΚΗ       Νέα       Δελτία Τύπου       Η Ευρωπαϊκή επιτροπή συμμετέχει στη DEFEA

Mar 12
2020

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή συμμετέχει στη DEFEA

Την ανάδειξη εξελίξεων στον χώρο της Άμυνας και της Ασφάλειας, που έχει συνδεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις προοπτικές αναζωογόνησης της Ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, φέρνει στο επίκεντρο η 1η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής βιομηχανίας, Αμυντικών Συστημάτων και Εθνικής Ασφάλειας DEFEA-Defence Exhibition Athens.

Στην έκθεση, η DEFEA ανακοινώνει τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος (DG DEFIS), η οποία θα παρουσιάσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα γύρω από την  έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της άμυνας, όπως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στην Άμυνα (EDIDP) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών συμμετοχής για όλες τις διαφορετικού μεγέθους ευρωπαϊκές οντότητες.

Στην DEFEA η λίστα συμμετεχόντων η οποία συνεχίζει να αυξάνεται, περιλαμβάνει την ελληνική αμυντική βιομηχανία καθώς και τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες, όπως μεταξύ άλλων Lockheed Martin, Naval Group, Pratt and Whitney, Nexter, Thales, Safran, Elbit Systems κα.

Ως τώρα, στην έκθεση εκπροσωπούνται, είτε μέσω ανεξάρτητων συμμετοχών, είτε μέσα από εθνικά περίπτερα περισσότερες από 10 χώρες, ενώ έχουν προσκληθεί επίσημες αποστολές από περισσότερες από 55 χώρες, με τη φιλοδοξία η Διεθνής Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων και Εθνικής Ασφάλειας DEFEA να αποτελέσει το σημαντικότερο φόρουμ του κλάδου για τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η DEFEA (Defence Exhibition Athens) θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαΐου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Η DEFEA διοργανώνεται από την εταιρεία ROTA AE, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) ενώ τελεί επίσης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.